• Gino Harteel

1 Week gezonder leven ... en het resultaat is ?

Vandaag is 7 mei 2019, d.w.z. dat ik net 1 week geleden begonnen ben met


1) Iedere morgen een maaltijdvervangende shake te drinken.

2) In het algemeen ongezonde voeding te vermijden.

3) Snoepen met 95% te reduceren.

4) Proberen minstens 2 liter water per dag te drinken.

5) Proberen minstens 8 uur per nacht te slapen.


Tijdens deze week, vooral gisteren, op dag 6, is het me opgevallen dat ik me veel beter voel, iets in de zin van "veel zuiverder", meer energie heb en ongezonde snacks en voeding meestal weiger, een week geleden was ik nog een echte snoep junkie, chocolade, wafels, ijscrème, je kon me met dit alles altijd een plezier doen.


Maar nu dat ik me veel beter voel, veel zuiverder ... komt het omdat ik nu veel plat water drink in plaats van die zoete frisdranken ? Ik weet het niet, maar ik wil deze nieuwe manier van gezonder leven wel graag verderzetten.


En na een week gezonder eten en leven is het nu tijd om op de weegschaal te staan en te checken of mijn maaltijdvervangende shakes en gezondere levensstijl zich ook vertalen in minder gewicht.


Ik mag geen gewichtsresultaten online publiceren omdat dit voor iedere persoon anders is.

Wow, ik was wel heel aangenaam verrast, in de goede zin, de maaltijdvervangende shakes en mijn gezondere levensstijl hebben mijn gewicht wel degelijk verminderd, vandaar dat ik me ook veel beter voel en meer energie heb.


Vandaag reis ik naar mijn oudste schoonbroer op een ander Filipijns eiland.


Met de boot 2 uur varen van Cebu naar Camotes.

Die woont nog in de ongerepte Filipijnse natuur, ik noem dit het Filipijns oerwoud.


Het einde van de weg, de rest doen we te voet.

De natuur is er prachtig.


Zo veel groen, daar kunnen we in België enkel van dromen.

Bijna bij mijn oudste schoonbroer en familie.


Eenvoudig leven midden in de natuur, stress ? Wat is dat ?

Hier zullen we een week verblijven, komend weekend zijn er dorpsfeesten gepland en dat willen we niet missen.


Gelukkig heeft onze kamer airco, want het is er snikheet.

Tot onze grote verrassing en dit is de eerste keer in 30 jaar, is er geen stromend water vanwege de grote droogte hier nu op de Filipijnen, zou het veranderende klimaat daar iets mee te maken hebben ?


Omdat water hier heel beperkt is en alles met emmers moet getransporteerd worden heb ik besloten om de komende week geen maaltijdvervangende shakes te gebruiken, er is te weinig water om mijn shaker iedere morgen deftig te kunnen reinigen.


En nu besef ik ook in wat voor een luxe wij in België leven met alle voorzieningen en vooral als je de kraan opendraait, je je handen kan wassen, je tanden kan poetsen, de wc kan doorspoelen of een lekkere douche nemen, hier is dit een heel ander verhaal.


Alle verwijzingen naar gewichtsmanagement hebben betrekking op het gewichtsmanagementprogramma van Herbalife waaronder onder andere, evenwichtige voeding, regelmatige lichaamsbeweging, voldoende water drinken, voedingssupplementen indien nodig en voldoende rust, individuele resultaten kunnen variëren.

6 views0 comments

Recent Posts

See All

 © 2019 - 2020 by www.ginosvacationhome.info

Online since March 14, 2019

  • Gino's Vacation Home in Orlando, Flo